Bygge av vippbräda – del 1

Inför offroadträffen i Maj har vi börjat tillverka en vippbräda som hugade offroadare ska få prova. Vi har valt att tillverka den av telefonstolpar, längden på vippbrädan blir ca 10 meter, vikten blir ca väldigt, väldigt mycket.

Varning! Följande bilder är tagna med lortig mobilkamera-lins & dålig inlevelse, så förvänta er ingen religös foto-orgie…

De två första stolparna läggs upp på operationsbordet med van hand medelst sexspaks-manövrerad skogsvagn av finsk härkomst.

 

På bilden ser vi tre stolpar som kommer att utgöra ena sidan av vippbrädan, andra sidan består, föga förvånande, av tre snarlika stolpar. Tre stolar för varje sida av bilen helt enkelt.

 

Stolparna genomborras och gängstänger dras igenom. Ansvarig borrare på bild har all rätt att se skeptisk ut då denna syssla kan ge upphov till diverse kraftuttryck och svador då borr och gammal telefonstolpe inte alltid samarbetar.

 

De tre stolparna har ingått en symbios med gängstängerna och mellanrummet mellan stolparna minskas med hjälp av motorsåg.

 

En vansinnigt välbalanserad modell av vippande bräda växer fram då en mindre stock läggs till i varje ände för att få det stabilt, allt enligt rysk ISO-standard gällande gruvbrytning och vippbrädetillverkning.

 

Med denna bild avrundar vi vårt bygge för den här gången, håll ögonen öppna för en spännande fortsättning på projektet!

Lämna ett svar